Рецепт класичного чізбургера

Головна / Рецепти / Рецепт класичного чізбургера

До складу класичного чізбургера обов’язково входить яловича котлета, цибуля та сир. Взявши за основу цей рецепт, можна додавати в чізбургер все, що вам заманеться.

Інгредієнти (на 4 порції)

  • Яловичий фарш – 500 г
  • Здобна булочка з кунжутом – 4 шт.
  • Масло вершкове (кімнатної температури) – 4 чайні ложки
  • Сіль і чорний мелений перець
  • Твердий сир типу чеддер – 4 скибочки
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Салат будь-який листовий
  • Кетчуп та майонез
  • Огірок консервований (порізаний кільцями) – 1 шт.
  • Олія – 1 ст. л.

Розігріти бройлер. Фарш посолити, поперчити, розділити на 4 частини, з кожної зробити котлету. На середньому вогні у великій сковороді розігріти олію. Викласти котлети, обсмажити з двох сторін до готовності.

Кожну булочку розрізати навпіл, змастити маслом. Викласти половинки булочок на решітку, зрізом вгору. Засмажити на грилі протягом 1-2 хвилин. На одну половинку булочки покласти котлету, зверху сир і потім овочі, і зелень. Накрити другою половиною булочки. Виконати те ж саме з усіма булочками, котлетами і овочами. Булочки викласти на деко і смажити до тих пір поки сир не розплавиться, близько 1-2 хвилин. Потім зняти верхню половину кожної булочки і полити овочі майонезом і кетчупом. Накрити другою половиною. Подавати теплими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *