Турецька кухня: 3 страви, які варто спробувати

Головна / Новини / Турецька кухня: 3 страви, які варто спробувати

Турецька національна кухня увібрала кулінарні традиції багатьох народів і рясніє розмаїттям смаків і ароматів. Про те, які новації варто спробувати туристу в Туреччині, ми вам зараз розповімо.

Баклава та інші солодощі

Відпочинок в Туреччині може подарувати масу вражень, в тому числі гастрономічних. Тут створюють безліч знаменитих східних солодощів. Таких як лукум з фруктового соку, тахинна халва, горіхова та шоколадна нуга. Спробувати потрібно все, а почати варто з баклави (пахлави).

Це десерт у вигляді найтонших пелюсток тіста, прослоєних горіховою начинкою та просочених цукровим сиропом. Він займає на кондитерському прилавку центральне місце. Страва калорійна тому, щоб насититись, досить пари невеликих шматочків.

Сіміт

Цей рум’яний хрусткий бублик – найпопулярніша турецька випічка. Лотки з сімітом зустрічаються всюди.

Сіміти гарні самі по собі, але смачніше поєднувати їх з шоколадною пастою, конфітюром, вершковим маслом або м’яким сиром. Насолодитися смаком турецького рогалика в повній мірі можна в спеціальному сіміт-кафе, Тут апетитна випічка доповнюється сирними снеками, шинкою та овочевою нарізкою.

Кебаб

Найпопулярніша м’ясна страва в Туреччині – кебаб, який представляє собою смажене м’ясо з добавками. Його видів так багато, що на дегустацію всього асортименту піде не один день. Королем кебабів вважається Іскандер-кебаб — тонкі шматочки ягнятини, які подаються з нарізаним коржем, томатним соусом, топленим маслом, сметаною та овочами гриль.

Інша поширена в Туреччині м’ясне страва – Кефтиу – по суті, теж є різновидом кебаба. Це фрикадельки, які смажать на сковороді, варять, печуть або готують на мангалі (спосіб приготування залежить від місцевості). Крім м’ясних, в Туреччині популярні вегетаріанські Чиг-Кефтиу, Це бобові коржі, які присмачують соком лимона, а потім загортають в салатний лист і тонкий лаваш. Такі «бутерброди» люблять турецькі студенти і небайдужі до кулінарної екзотики туристи.

Також рекомендуємо спробувати дондурма (морозиво на козячому молоці), крем-суп чорбу, кокореч (баранячі тельбухи на рожні), рибний «балик», густий солодкий молочний напій салеп і, звичайно, знамениту турецьку каву. І це тільки частина кулінарних традицій Туреччини, знайомитися з якими можна нескінченно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *