Що таке хоспер-меню в ресторанах?

Головна / Новини / Що таке хоспер-меню в ресторанах?

Хоспер (Josper) – це унікальна піч-гриль, яка була винайдена в Іспанії в 1969 році. З тих пір вугільна піч є однією з найпопулярніших кухонних пристроїв серед власників підприємств громадського харчування та торгівлі. Устаткування встановлюється як на кухні, так і безпосередньо в торговому залі.

Що таке піч Josper

Вугільна піч хоспер представляє собою шафу з нержавіючої сталі. Усередині хоспера підтримується робоча температура 300-500 °С. При створенні кухонного обладнання виробник застосовує передові технології, тому при дотику до стінки вугільної гриль-печі в момент готування обпектися неможливо.

Працює піч гриль josper на дровах або деревному вугіллі, завдяки чому приготовані страви набувають незвичайний благородний смак, аромат і текстуру.

Сфера застосування вугільних печей хоспер

Печі на твердому паливі josper використовують багато підприємств ресторанного і торгового бізнесу:

  • мережеві заклади різних форматів;
  • торгові центри;
  • гіпермаркети;
  • стейк-хауси;
  • ресторани, бари і кафе.

Деякі поціновувачі смачної і здорової їжі купують вугільні печі в якості обладнання для використання на домашній кухні.

Принцип роботи печі на деревному вугіллі

Необхідні продукти обсмажуються на решітці-грилі, тушкуються ьа запікаються в чавунному посуді або в спеціальних гастроємностях. Температуру можна регулювати шибером. Вугілля горить на колоснику, під ним розташований ящик для золи.

Характеристики печей josper

Вугільні печі хоспер поєднують в собі функції мангала та повноцінної печі з тягою. Завдяки подібному поєднанню технологій дане кухонне обладнання має масу переваг:

  • висока продуктивність: можна готувати одночасно декілька сотень порцій;
  • безпечна конструкція, надійність і ергономічність: практично відсутній ризик обпектися або пережарити / пересушити страву;
  • економія часу: в порівнянні з відкритим грилем, закритий вугільний гриль дозволяє значно мінімізувати часові витрати на готування, а також витрачати на 40% менше деревного вугілля;
  • скорочення витрат на енергоносії: в роботі обладнання не використовуються газ або електроенергія;
  • гастрономічне різноманітність страв: за рахунок високої робочої температури можна як тушкувати, так і смажити, уникаючи при цьому переварення продукту;
  • можливість вибирати ступінь прожарювання: на josper гриль-мангалі продукт покривається скоринкою зверху і досягає необхідного стану всередині, зберігаючи в собі весь сік;
  • зручність використання: жир і відходи горіння потрапляють в спеціальний герметичний накопичувач для сміття.

Що можна готувати в хоспері

Josper – піч для гриля, в якій можна готувати як традиційні страви, так і певні делікатеси з м’яса, морепродуктів або овочів. Процес приготування здійснюється на решітках, розміщених над вугіллям. За умови наявності додаткового інвентарю, в хоспері можна варити, запікати і тушкувати.

Хоспер відмінно підходить для приготування таких страв, як:

  • м’ясо;
  • риба;
  • овочі на грилі;
  • гриби (наприклад, «шашлик з грибів» або жюльєн);
  • різні десерти.

Якщо ви ще не куштували страви, приготовані на хоспері, то «ГастроГід» рекомендує вам це зробити якомога швидше! Ви не пошкодуєте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *